Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Arad: un concert-test evaluează prevenirea infectării cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
L. Budin vineri, 13 august 2021, ora 15:47

Autorităţile de sănătate publică din Arad vor efectua un studiu privind infectarea cu SARS-CoV-2 a participanţilor la festivalul de muzică Arad Open Air (AOA), care începe vineri, 13 august, pe aeroportul local.

Festivalul AOA, care a avut ediţii şi în alţi ani, a fost anunţat de câteva săptămâni, iar pentru că autorităţile estimează o participare numeroasă, au decis să monitorizeze apariţia cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, semnând un parteneriat cu organizatorii privaţi ai evenimentului, informează Agerpres.

festival-arad

Proiect pilot

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Arad afirmă că parteneriatul reprezintă „un proiect pilot” avizat de Ministerul Sănătăţii şi constă într-un studiu pentru evaluarea eficienţei planului de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

Direcţia de Sănătate Publică Arad va avea acces la lista de participanţi la eveniment şi va putea monitoriza apariţia cazurilor de infecţie în rândul persoanelor nevaccinate”, a spus şeful DSP Arad, Horea Timiş.

Măsuri sanitare

Printre măsurile luate se numără asigurarea unei suprafeţe de minimum un metru pătrat pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, în timp ce accesul în zona aeroportului se va realiza prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19 (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau prezentarea unui test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore. Participanţii pot intra la festival şi cu rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 24 de ore. Mai au acces cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării cu virusul SARS-CoV-2.

Autorităţile au precizat că accesul la festival se va realiza doar după dezinfecţia mâinilor, verificarea temperaturii şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii. Dezinfectantul pe bază de alcool va fi pus la dispoziţia participanţilor, la intrare.

Verificări DSP

S-a permis ca festivalul AOA să se desfășoare fără limită de oră.

În toate cele trei zile ale festivalului, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad vor verifica măsurile instituite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi vor controla agenţii economici în vederea respectării normelor igienico-sanitare privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor”, a precizat Horea Timiş, şeful DSP Arad.

Printre artiştii care vor urca pe scenele festivalului AOA se numără Outlandish, Subcarpaţi, Cargo, Gojira&Planet H, Vali Bărbulescu, Julian Jordan, John Trend & Jay Ko Dirthy Nano, Mahmut Orhan, Raresh, Root şi Paul K, Timirash, Sepp şi Nu Zau, Memphys şi Noxious.

Etichete: concert test prevenire infectare coronavirus masuri de protectie dsp Arad

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.