Newsflash
Știri

Arad: 200 de insule ecologice vor fi amenajate cu fonduri din PNRR

de L. Budin - feb. 3 2023
Arad: 200 de insule ecologice vor fi amenajate cu fonduri din PNRR

Primăria Arad va amenaja 200 de „insule ecologice” în cartierele de blocuri, fiecare constând într-un grup de cinci containere cu acces inteligent al locatarilor.

Proiectul va fi finanţat cu 2,4 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

insule_ecologice
Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Arad

 

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că cererea de finanţare pentru proiect a fost aprobată, iar rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Valoarea unei insule ecologice este estimată la 10.000 euro fără TVA, informează Agerpres.

Este vorba despre amenajarea la nivelul municipiului a 200 de insule ecologice supraterane de tip 1, fiecare dintre acestea compusă dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea deşeurilor pe cinci fracţii: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton. Pentru fiecare insulă vor fi asigurate 200 de carduri electronice de acces”, a spus primarul.

Prin amenajarea „insulelor ecologice digitalizate”, municipalitatea urmăreşte „accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziţiei la economia circulară”.

Insulele vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat.

În oraș, primele 43 de insule ecologice au fost amenajate în cursul anului trecut în cartierele Alfa şi Confecţii, cu finanţare din bugetul local.

Clinica de Neurologie a SUUB, dotată cu aparatură medicală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe