Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Aproape 1.000 de viziere sunt produse zilnic la UMF „Carol Davila” București

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 6 aprilie 2020, ora 14:23

Peste 5.000 de viziere de protecție împotriva COVID-19 au fost donate deja unităților medicale din București, prin proiectul „Viziere Medicale Printate 3D”. Recent, capacitatea de producție a crescut la aproximativ 1.000 de astfel de echipamente, în fiecare zi.

În contextul pandemiei de COVID-19 se desfășoară în prezent în țara noastră un proiect, intitulat „Viziere Medicale Printate 3D”, realizat de Asociația Medicală Română de Biomodelare 3D, în parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București, sub egida UMF „Carol Davila” București.

Rectorul UMFCD-Prof.Dr.Viorel Jinga si Decanul Facultatii de Medicina -Prof.Dr.Catalin Carstoiu donand un nou pachet cu viziere
Rectorul UMF Carol Davila, Prof.Dr. Viorel Jinga si Decanul Facultatii de Medicina a UMFCD donand un nou pachet de viziere

 

De aproximativ o săptămână, șase laboratoare ale Facultății de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” București au fost transformate într-o mică „uzină”, în care peste 60 de studenți mediciniști și politehniști, prin rotație și distribuiți pe grupuri mici, sunt implicați în producerea a aproximativ 1.000 de viziere în fiecare zi, potrivit unui comunicat.

Tinerii au la dispoziție 55 de imprimante 3D care funcționează folosind tehnologia FDM (Fused Deposition Modelling). Proiectul se va derula pe toată perioada crizei generate de COVID-19 și va fi coordonat și monitorizat de către rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga, precum și de decanul Facultății de Medicină a UMFCD, prof. dr. Cătălin Cârstoiu.

Unde pot fi solicitate viziere

În această perioadă, 52  de voluntari din Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), alături de alți 10 studenți de la Universitatea Politehnica din București, supervizează procesul de printare și asamblare al vizierelor.

„Ne dorim să acoperim cât mai multe cereri. Astfel, vom pune la dispoziție, pe paginile de social media ale SSMB, precum și pe site-ul ssmb.ro, un formular electronic prin care se pot face solicitări pentru viziere”, a declarat Adrian Păun, coordonatorul voluntarilor SSMB.

Dispozitivele (vizierele) sunt alcătuite din două piese separate, ramă și ecran protector, asamblate manual. Rama vizierei este alcătuită integral din PLA/PETG/PET, iar ecranul protector este un film PVC.

Produsul realizează o barieră fizică împotriva fluidelor sau picăturile Flügge potențial contaminate cu virusul care cauzează COVID-19. Protecția mucoaselor conjunctivale, nazale și bucale reprezintă o parte constitutivă a măsurilor de precauție standard împotriva virusurilor cu transmitere aeriană (precum și în contextul epidemiologic actual).

Vizierele au ajuns în 21 de secții

Zilnic, în cadrul UMF ,,Carol Davila” se produc aproximativ 1000 de astfel de echipamente de protecție. Voluntarii au reușit să creeze, în doar o săptămână, un total de 5000 de viziere care sunt donate către 15 unități medicale (care însumează 21 de secții). Aceste viziere asigură un minimum de protecție împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

Sursa foto: UMF Carol Davila București

Etichete: viziere pentru medici viziere de protecție medici curanti Viorel Jinga prof. dr. viorel jinga umf carol davila

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.