Newsflash
Știri

Apărătură și echipamente medicale, pentru cinci spitale din țară

de Dorina Novac - mar. 26 2020
Apărătură și echipamente medicale, pentru cinci spitale din țară

Cinci spitale din București și din țară vor primi apărătură și echipamente medicale indispensabile, pentru întărirea sistemului medical în lupta cu pandemia de Covid-19.

Potrivit unui comunicat de presă, cinci spitale din București și din țară vor primi, începând de astăzi, apărătură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate din fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România.

salvati copiii echipamente

Astfel, în urma solicitărilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși nitril, bonete tip cagulă, botoșei impermeabili, vor fi livrate Maternității Cantacuzino din București, Spitalului Clinic de Urgență Sibiu și Spitalului Județean Reșița.

De asemenea, două ventilatoare de suport respirator vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgență București, respectiv la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.  

Potrivit sursei citate, Salvați Copiii România este în dialog cu medicii din Suceava, unde situația este critică, în urma contaminării cu SARS-CoV-2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacității.

„Medicii din cadrul spitalului fac eforturi să îngrijească cât mai bine mamele și copiii și vă mulțumim că ne sunteți alături în aceste momente grele. Simțim că nu suntem singuri în această luptă!”, a subliniat dr. Carmen Zaboloteanu, de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Până acum, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe