Newsflash
Știri

Aparat pentru testarea genetică avansată a leucemiilor, donat Institutului Clinic Fundeni

de Dorina Novac - oct. 20 2022
Aparat pentru testarea genetică avansată a leucemiilor, donat Institutului Clinic Fundeni

Asociaţia Dăruieşte Aripi donează Institutului Clinic Fundeni un echipament de 100.000 de euro care permite testări genetice şi terapii personalizate pentru copiii şi adulţii cu leucemie.

Este pentru prima dată când în România se pot identifica subtipuri rare de leucemii acute care necesită abordare terapeutică diferită şi personalizată, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

diagnosticare genetica

„De câteva luni ne-am propus să achiziționăm la Institutul Clinic Fundeni cel mai performant sistem de diagnosticare genetică pe care să il punem la dispoziția bolnavilor cu cancer din România (copii și adulți). Și am reușit. Am strâns 100.000 de euro și am cumpărat echipamentul, iar săptămâna trecută au fost effectuate primele teste genetice. De acum, pacienții cu leucemii din România vor beneficia de tratamente personalizate crescându-le astfel rata de supraviețuire și calitatea vietii”, au precizat reprezentanții asociației într-o postare pe Facebook.

Citește și: De ce este importantă testarea genetică

Testările genetice realizate cu acest echipament permit încadrarea corectă în grupe de risc şi aplicarea celor mai noi protocoale internaţionale de după anul 2020.

În cadrul laboratorului de analize hematologice speciale din Institutul Clinic Fundeni sunt diagnosticaţi anual peste 250 de copii şi adulţi cu leucemie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe