Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Aparat pentru depistarea rapida a coronavirusului, la Spitalul Judeţean Deva

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 5 mai 2020, ora 12:57

Un aparat pentru depistarea rapidă a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 va intra în teste joi, 7 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Hunedoara, aparatul Real Time PCR este achiziționat din bugetul Consiliului Județean Hunedoara și a costat 389.967 de lei.

aparat in testare

„Funcționarea în regim de probe se va desfășura concomitent cu instruirea personalului medical. După punerea în funcțiune, va fi depusă documentația necesară autorizării”, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, la Spitalul Județean de Urgență din Deva va fi livrat un al doilea aparat Real Time PCR, achiziționat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății (467.670 lei), cofinanțarea (10%) fiind asigurată de Consiliul Județean Hunedoara.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: virusul SARS-CoV-2 Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ministerul sanatatii Real Time PCR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.