Newsflash
Știri

Aparat pentru depistarea rapida a coronavirusului, la Spitalul Judeţean Deva

de Dorina Novac - mai 5 2020
Aparat pentru depistarea rapida a coronavirusului, la Spitalul Judeţean Deva

Un aparat pentru depistarea rapidă a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 va intra în teste joi, 7 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Hunedoara, aparatul Real Time PCR este achiziționat din bugetul Consiliului Județean Hunedoara și a costat 389.967 de lei.

aparat in testare

„Funcționarea în regim de probe se va desfășura concomitent cu instruirea personalului medical. După punerea în funcțiune, va fi depusă documentația necesară autorizării”, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, la Spitalul Județean de Urgență din Deva va fi livrat un al doilea aparat Real Time PCR, achiziționat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății (467.670 lei), cofinanțarea (10%) fiind asigurată de Consiliul Județean Hunedoara.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe