Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apă şi sănătate

Viața Medicală
Marius DOBRESCU vineri, 26 noiembrie 2010

   În perioada 23–25 noiembrie a.c. a avut loc, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, cea de-a doua întâlnire a Părţilor semnatare a Protocolului asupra Apei şi Sănătăţii, desfăşurată sub auspiciile Comisiei Economice  entru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Reprezentanţi din 34 de ţări s-au reunit pentru a reduce barierele economice în calea accesului la o apă potabilă sigură, mai curată, la un preţ cât mai scăzut. (...)
 

   „Sănătatea publică nu poate progresa fără apă sigură pentru toată lumea. Această întâlnire este un moment important în procesul de creştere a numărului de cetăţeni cu acces la apă potabilă şi la servicii de sanitaţie de bază, în acest fel reducându-se cu peste 330.000 cazurile de boli transmise prin apă raportate în medie în fiecare an în Regiunea Europeană a OMS“, a declarat dna Zsuzsanna Jakab, directorul regional OMS pentru Europa.
   În Europa, în special în Europa de Est, mai mult de 50% din populaţia rurală încă trăieşte în locuinţe care nu sunt conectate la o sursă sigură de apă şi acest procent este chiar în creştere în unele ţări. Echipamentul de sanitaţie este insuficient în unele zone europene şi aproximativ 85 de milioane de oameni nu au toaletă în casele lor.
   Reuniunea de la Bucureşti a luat în discuţie o varietate de aspecte abordate în ultimii trei ani, privind dezvoltarea strategiilor integrate pentru apă şi sănătate. Protocolul a fost adoptat în 1999 şi semnat de 36 de ţări la cea de-a treia Conferinţă Ministerială asupra Mediului şi Sănătăţii. El a intrat în vigoare în 2005.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.