Newsflash
Știri

Anunț de ultimă oră pentru medicii rezidenți

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 25 2020
Anunț de ultimă oră pentru medicii rezidenți

Medicii rezidenți pot circula în baza carnetului de rezident.

În contextul intrării în vigoare a Ordonanței militare nr. 3 din 24 martie privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 medicii rezidenți se pot deplasa către instituția în care își desfășoară activitatea în baza carnetului de rezident (care ține locul legitimației de serviciu) sau a unei adeverințe eliberate de angajator. Aceste documente trebuie obligatoriu însoțite de o declarație pe propria răspundere și de cartea de identitate.

89942849_2559545924292081_5373674527395938304_n

Conform unui comunicat publicat de Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți (SMMR), în urma discuțiilor cu Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică (CRUSP), medicii rezidenți nu au nevoie de adeverință din partea unităților sanitare plătitoare sau a unităților unde își desfășoară stagiul cât timp dețin un carnet de rezident valabil ce poate fi prezentat forțelor de ordine.

De asemenea se recomandă ca medicii rezidenți să evite deplasarea între unitățile sanitare pentru diferite acțiuni birocratice, acestea putând să se desfășoare și online. 


Notă autor:

Sursă foto: Pagina de Facebook SMMR

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe