Newsflash
Știri

ANMDMR organizează în social media campania MedSafetyWeek

de Florentina Ionescu - oct. 29 2021
ANMDMR organizează în social media campania MedSafetyWeek

În prima săptămână din noiembrie, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România organizează o campanie în social media, dedicată încurajării raportării reacțiilor adverse suspectate după vaccinare.

Pentru a marca această campanie, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) îndeamnă populația României să contribuie la îmbunătățirea profilului de siguranță al vaccinurilor și să raporteze reacțiile adverse suspectate apărute post-imunizare. 

„Fiți alături de noi săptămâna viitoare pentru cea de-a șasea săptămână anuală #MedSafetyWeek (https://www.anm.ro/medsafetyweek/)! Agențiile medicamentului din 64 de țări se reunesc pentru a încuraja raportarea reacțiilor adverse suspectate după vaccinare. Haideți să facem vaccinurile mai sigure pentru noi toți!”, se arată pe pagina oficială a ANMDMR, sub hashtagul #MedSafetyWeek. 

MedSafetyWeek

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România lansează, așadar, campania anuală de social media pentru promovarea conștientizării importanței raportării reacțiilor adverse suspectate la medicamente.

Organizată în perioada 1-7 noiembrie 2021, cea de-a șasea campanie anuală de tip social media #MedSafetyWeek va avea ca temă principală creşterea numărului de raportări de reacții adverse suspectate aparute în urma vaccinării.

Agențiile medicamentelor din 64 de țări vor încuraja profesioniștii din domeniul sănătății, personalul programului național de imunizare, precum și pacienții, îngrijitorii și familiile acestora să raporteze orice problemă de siguranță suspectată legată de vaccinuri (inclusiv vaccinuri COVID-19).

„Vaccinurile sunt cel mai bun mod de a proteja populația împotriva bolilor infecțioase și au salvat deja milioane de vieți. Ca pentru toate medicamentele, pot apărea și reacții adverse. Raportarea reacțiilor adverse suspectate la https://covid19.anm.ro/ ajută la identificarea reacțiilor adverse noi și la obținerea mai multor informații despre reacțiile cunoscute. Fiecare raport de reacție adversă contează, astfel încât sfatul adresat tuturor este să nu amâne raportarea și să nu aștepte ca altcineva să raporteze suspiciunile existente”, transmit reprezentanții ANMDMR într-un comunicat.

Profesioniștii din domeniul sănătății care administrează vaccinuri sunt încurajați în mod special să discute cu pacienții despre reacțiile adverse și să fie atenți la reacțiile adverse noi sau rare suspectate, se arată în comunicat.

„Această campanie sosește într-un moment crucial, în care milioane de oameni sunt vaccinați împotriva COVID-19, însă se aplică și tuturor celorlalte vaccinuri. Raportarea oricărei reacții adverse suspectate prin accesarea https://covid19.anm.ro/ are un rol cheie în a ajuta Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România să monitorizeze utilizarea în condiții de siguranță a tuturor vaccinurilor, pentru a proteja sănătatea publică prin intermediul unor reglementări eficiente. Colaborând și împărtășind informații, putem îmbunătăți calitatea vaccinurilor pentru toată lumea”, a declarat Robert Ancuceanu, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe