Newsflash
Știri

Aniversare

de Dr. Mihail MIHAILIDE - iun. 29 2012
Aniversare

 

     Probabil, patriarhul iatroistoriografiei româneşti actuale este dl dr. G. Brătescu. La 16 iunie, Domnia sa a împlinit 90 de ani. Este o bucurie pentru membrii redacţiei noastre să-l felicităm cu acest prilej şi să-i urăm sănătate! În acelaşi timp, este o satisfacţie pe care nu vom întârzia a o sublinia, aceea de a reaminti cititorilor că – îndeosebi după 1990 – dsa a fost deţinătorul rubricii de mare succes publicistic intitulate „Dicţionar medico-istoric“.
     Bibliografia cunoscutului istoric al medicinii este deosebit de bogată: cărţi la care este unic autor, monografii bazate pe cercetări îndelungate şi riguroase în arhive şi documente originale, inclusiv în biblioteci din străinătate, precum: „Tinereţea lui Carol Davila“ (1979); „Primele tipărituri de interes medical în limba română, 1581–1820“ (1988); „Miracolul grec în medicină: hipocratismul“ (1992); „O istorie a utopismului medical“ (1999); „Doctorul Iacob Felix, savantul şi înfăptuitorul“ (2004, lucrare apărută la Editura Viaţa Medicală Românească); volume scrise în colaborare şi apărute de-a lungul timpului, ca de exemplu: „Biciul holerei pe pământ românesc“ (cu P. Cernovodeanu) şi multe altele. Studiile, traducerile de cărţi (în special din limba franceză), însoţite de note şi comentarii, prefeţele, ediţiile îngrijite în calitate de redactor ale unor autori individuali ca Fr. Rainer, Gh. Marinescu, Iuliu Moldovan sunt de ordinul sutelor, constituind un tezaur de informaţii pentru cercetători, doctoranzi, studenţi pregătindu-şi lucrarea de licenţă. Merită amintit, de asemenea, interesantul volum memorialistic, cu mare ecou în publicul cititor prin exactitatea şi sinceritatea relatării, apărut în 2003 la Editura Humanitas: „Ce-a fost să fie, notaţii autobiografice“.
     Îi dorim ilustrului nostru colaborator ca în anii ce-i vor fi hărăziţi de-acum încolo să-l ocolească suferinţele senectuţii şi fiecare zi să-i fie senină!
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe