Newsflash
Știri

Angajații Institutului Clinic Fundeni au donat sânge pentru pacienți

de Florentina Ionescu - dec. 17 2019
Angajații Institutului Clinic Fundeni au donat sânge pentru pacienți

Pentru a-și ajuta pacienții și pentru a veni în sprijinul altor copii din afara unității sanitare, angajații Spitalului Fundeni s-au mobilizat în luna noiembrie, în cadrul mai multor campanii umanitare.

În toată luna noiembrie, angajații celui mai mare spital din România, Institutul Clinic Fundeni (ICF) s-au mobilizat într-o amplă acțiune umanitară de donare de sânge „Iubește viața! Salvează vieți!”.

Bonurile valorice obținute au fost donate pentru a se achiziționa daruri, care au fost apoi oferite copiilor bolnavi din spital. Astfel, au fost realizate 100 de pachete pentru micuții aflați în suferință, se arată într-un comunicat de presă al unității.

donare sange

„Institutul Clinic Fundeni are nevoie de două-trei ori mai multe produse de sânge decât cele colectate în mod obișnuit. Plecând de la această nevoie acută, de fiecare zi, am demarat campania «Iubește viața! Salvează vieți!». Noi am încercat să dăm exemplul personalului nostru. Vrem ca donarea de sânge să fie un gest de normalitate pentru angajații ICF”, a declarat prof. dr. Alina Tănase, director medical Institutul Clinic Fundeni. 

Peste 4000 de cărți donate unei biblioteci școlare

Totodată, angajații ICF au vrut să aducă bucurie și altor copii. În acest sens, personalul de la Fundeni s-a alăturat Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Universității Politehnica în campania de donare de carte „Universiada culturii - Împarte În Parte Câte o Carte”. Astfel, ICF donează peste 4.000 de cărți pentru completarea Bibliotecii „I.C. Brătianu” din comuna Mihăești, Județul Vâlcea. 

„Este nevoie ca donarea de sânge să devină un obicei și să fie realizată continuu. De asemenea, educația pentru sănătate și campania de donare de carte pentru biblioteca copiilor din Mihăești sunt gesturi pentru care îi felicit pe angajații Institutului Clinic Fundeni”, a declarat Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România (ATR).


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe