Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Angajații centrelor rezidențiale și din sistemul de urgență s-ar putea testa obligatoriu anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin marţi, 31 august 2021, ora 15:37

Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de lege pentru testarea personalului medical. În procesul de testare obligatorie, pe bani proprii sau din fondul de sporuri, ar putea fi incluşi angajaţii centrelor rezidenţiale și din sistemul de urgenţă, care nu-s vaccinați anti-COVID.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a spus că, din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Muncii, e probabil ca în acest proces de testare să fie incluşi şi cei care muncesc în centrele rezidenţiale.

test-covid

De asemenea, vor fi incluşi, din discuţiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi pompierii şi angajaţii din sistemul de urgenţă. Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcţie de cum îşi reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat, va deveni obligatorie”, a mai spus ministrul, citat de Agerpres.

Privitor la testarea profesorilor, Ministerul Educaţiei va trebui, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Etichete: proiect de lege testare obligatorie angajati centre rezidentiale angajati din sistemul de urgenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.