Newsflash
Știri

Angajații centrelor rezidențiale și din sistemul de urgență s-ar putea testa obligatoriu anti-COVID

de L. Budin - aug. 31 2021
Angajații centrelor rezidențiale și din sistemul de urgență s-ar putea testa obligatoriu anti-COVID

Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de lege pentru testarea personalului medical. În procesul de testare obligatorie, pe bani proprii sau din fondul de sporuri, ar putea fi incluşi angajaţii centrelor rezidenţiale și din sistemul de urgenţă, care nu-s vaccinați anti-COVID.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a spus că, din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Muncii, e probabil ca în acest proces de testare să fie incluşi şi cei care muncesc în centrele rezidenţiale.

test-covid

De asemenea, vor fi incluşi, din discuţiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi pompierii şi angajaţii din sistemul de urgenţă. Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcţie de cum îşi reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat, va deveni obligatorie”, a mai spus ministrul, citat de Agerpres.

Privitor la testarea profesorilor, Ministerul Educaţiei va trebui, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe