Newsflash
Știri

Andrei Baciu: certificatele digitale COVID se pot genera oricând

de L. Budin - aug. 1 2022
Andrei Baciu: certificatele digitale COVID se pot genera oricând

Certificatele digitale COVID se pot genera din platformă oricând, nefiind condiționate de oră sau de zi, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

El a precizat că circulă un mesaj fals, conform căruia un astfel de certificat poate fi generat doar până la o anumită dată și oră.

certificat-verde1

Foarte foarte mulți dintre noi am primit astfel de mesaje în ultimele zile. Este un fake news de proporții”, a scris secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.  

Secretarul de stat a afirmat că un mesaj de acest tip a făcut ca peste 200.000 de persoane să intre, zilele acestea, în platforma certficat-covid.gov.ro, pentru a obține un certificat nou, de teamă că nu își vor mai putea folosi documentul.

În România, certificatele care atestă vaccinarea pot fi folosite până la finalul anului. Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depășit, acestea își pot reemite certificatul în orice moment”, a adăugat secretarul de stat.

Deși certificatele erau folosite în România până acum câteva luni, în prezent ele sunt utile numai în afara țării, în funcție de regulile stabilite de fiecare stat, a mai spus Andrei Baciu.

Ministrul Sănătății: se așteaptă 70.000 cazuri de infectare săptămâna viitoare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe