Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Andreea Moldovan: Imunitatea post vaccin, asemănătoare cu cea apărută după boală

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 19 ianuarie 2021, ora 17:23

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat în conferința organizată de Colegiul Medicilor că imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID-19 este asemănătoare cu cea apărută după boală.

Dr. Andreea Moldovan a subliniat că avem nevoie de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2 ca să ieșim din această pandemie.

conferinta medici

„Avem nevoie de protecție împotriva acestui virus, pentru că trebuie cumva să ieșim din această pandemie. Ieșirea din pandemie se poate face în două modalități: fie trecând prin boală, dar nu este de dorit, pentru că COVID-19 este o boală cu o evoluție imprevizibilă și parșivă, fie vaccinându-ne”, a explicat medicul epidemiolog.

Aceasta a mai menționat că aproximativ 80% dintre persoanele care au trecut prin boală au dezvoltat anticorpi care persistă pe o durată variabilă de timp.

„O mare proporție a celor care au trecut prin boală, undeva în jur de 80%, au dezvoltat acești anticorpi care persistă o durată variabilă de timp, undeva în jur de 7-9 luni. Studiile pe care le avem de eficiență a vaccinului și de testare a cantității de anticorpi care se formează după vaccinare, și mai ales de persistența lor în timp, sunt oarecum tinere, pentru că nu avem de mult timp vaccinul în uz, drept pentru care și perioada de supraveghere după vaccin este extrem de îndelungată. Însă putem spune, cu ceea ce avem la îndemână la momentul actual, că imunitatea post vaccin este asemănătoare cu cea care apare după boală”, a adăugat Moldovan.

Etichete: anticorpi covid-19 RSARS-CoV-2 vaccin impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.