Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat din București

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 martie 2020, ora 11:56

DSP București a anunțat că a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce pe 24 martie după amiază, la unul din punctele de lucru au fost 9 persoane confirmate pozitiv la noul coronavirus.

În punctul de lucru au fost prelevate 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în următoarele zile.

DSPM București a verificat, în acest context, modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului. Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă  spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate. S-a constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referitoare la numărul de paturi, potrivit unui comunicat de presă.

dializa confirmare covid 19

Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu noul coronavirus, cel care este responsabil de COVID-19:

 • nu este asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți;
 • personalul nu poartă echipament complet;
 • nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția;
 • trajul pacienților se face în recepție/așteptare;
 • nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei pentru neinstiturea măsurilor Art 30 b, din H.G.857/ 2011.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: Romania coronavirus teste de coronavirus testul de coronavirus infectie cu coronavirus infectie cu noul coronavirus caz confirmat coronavirus coronavirus romania dializa centru de dializa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.