Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Analiză INSP: Cazurile confirmate de infecție cu coronavirus la personalul sanitar

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 2 aprilie 2020, ora 13:46

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România a publicat recent pe site-ul oficial o amplă analiză a cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României, până la data de 29 martie 2020.

Potrivit documentului care a vizat perioada 26 februarie – 29 martie 2020, timp în care au fost confirmate pe teritoriul țării noastre 1950 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, din care 43 de decese.

medici romania coronavirus

INSP a prezentat aici evoluția zilnică a cazurilor confirmate de infecții cu coronavirus, experții amintind că, de la primul az confirmat, în următoarele zile au fost confirmate câte 1-2 cazuri zilnic, iar din 10 martie, s-a observat un trend ascendent: media cazurilor a urcat până la 30, dublându-se la fiecare trei zile. Specialiștii INSP prezintă și o evoluție săptămânală a cazurilor confirmate, observându-se un vârf în săptămâna 23-29 martie.

evolutia zilnica

În ceea ce privește incidența cumulată la 100.000 de locuitori, din datele INSP reiese că media incidenței cumulate la nivel național este de 8,77 cazuri la 100.000 de locuitori. Totodată, cea mai ridicată incidență cumulată se înregistrează în județul Suceava.

evolutia saptamanala

Există date referitoare și la personalul sanitar, 16,2% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar. În plus, infectarea în rândul acestei categorii a fost constantă în ultimele câteva săptămâni.

personalul sanitar

„Desi inca din saptamana 9-15 martie s-au inregistrat o serie de cazuri confirmate in randul personalului medical (in Bucuresti, Suceava si Hunedoara), modul de organizare a activitatii si protectia personalului medical in unitatile sanitare nu s-a schimbat semnificativ, inregistrandu-se o crestere a cazurilor confirmate in randul personalului medical, aceasta crestere ducand la randul ei la cazuri de infectie in comunitate”, se arată în documentul INSP.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă, „focarele aparute in unitatile sanitare au generat un volum mai mare de contacti apropiati ce necesita a fi identificati si monitorizati, acest lucru reflectandu-se in ponderea foarte mare a cazurilor aflate inca in ancheta (39%)”.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: medici infectati cu coronavirus infectari cu coronavirus persoane infectate cu coronavirus romani coronavirus persoane diagnosticate cu coronavirus Romania coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.