Newsflash
Știri

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, dotat cu aparatură de ultimă generație

de Dorina Novac - iun. 30 2022
Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, dotat cu aparatură de ultimă generație

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotat cu aparatură și echipamente medicale moderne și performante, printr-un proiect cu fonduri europene.

Principalele echipamente și dotări sunt: pletismograf de ultimă generație, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreții pleurale, centrifugă și termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum și lămpi bactericide, mașină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicație, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente și materiale sanitare, au precizat reprezentanții Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu.

aparatura moderna
Sursă imagine: Consiliul Judetean Sibiu // Facebook

„Dotarea spitalelor aflate în subordinea instituției noastre cu aparatură nouă, de ultimă generație este un demers pe care l-am realizat constant și care ne preocupă permanent. Reușim astfel să creștem calitatea serviciilor medicale și să îmbunătățim infrastructura sanitară, iar acest fapt are impact direct asupra locuitorilor din județul Sibiu. Pe lângă aparatura modernă de la Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului TBC, au fost dotate cu echipamente importante, de ultimă generație atât Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cât și Spitalul Clinic de Psihiatrie”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Conform datelor statistice, numărul cetățenilor care apelează la serviciile oferite în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creștere.

CJ Sibiu

Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultațiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167 de persoane, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

„Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din județ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai rapid și corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate”, a declarat Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe