Newsflash
Știri

Ambulatoriul de specialitate al Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului intră în renovare

de Dorina Novac - nov. 10 2021
Ambulatoriul de specialitate al Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului intră în renovare

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu” a anunțat că începe lucrările de renovare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului de Pediatrie.

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pediatrie din cadrul INSMC, cu o suprafață totală de peste 800 mp, include 15 cabinete pentru consultații medicale din sfera pediatrică, o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, precum și recepția, două săli de așteptare, cinci grupuri sanitare, două holuri, două vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică.

Interior-Ambulatoriu

Întregul spațiu al Ambulatoriului va fi renovat și modernizat printr-un proiect amplu ce cuprinde lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalațiilor sanitare, indroducerea sistemului de gaze medicale, înființarea grupului sanitar pentru pacienții cu dizabilități, refacerea circuitelor medicale, zugrăvire și igienizare, dotare cu echipamente și dispozitive medicale, dotare cu mobilier și amenajare.

Condiții moderne de îngrijire

Noul spațiu creat și dotările aferente acestuia vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare și vor asigura copiilor condiții moderne de îngrijire.

„Renovarea și utilarea acestui spațiu este o mare nevoie pentru INSMC, realizarea ei fiind un pas important și de mare ajutor spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce privește serviciile medicale oferite de echipa medicală multidisciplinară de excepție. Atât spațiul, cât mai ales aparatura medicală contribuie la desfășurarea în condiții optime a actului medical și la bucuria, dar mai ales sănătatea copiilor”, a declarat dr. Florin Brezan, medic primar pediatrie, manager Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

În cadrul Ambulatoriului se fac anual peste 60.000 de consultații medicale pentru zeci de mii de copii veniți din toată țara. Proiectul este realizat cu susținerea partenerilor implicați, valoarea investiției ridicându-se la 410.000 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe