Newsflash
Știri

Ambulanța Harghita, dotată cu cinci scaune de transport pentru pacienți

de L. Budin - aug. 22 2022
Ambulanța Harghita, dotată cu cinci scaune de transport pentru pacienți

Aceste echipamente medicale scurtează timpului de intervenţie, cresc eficienţa actului medical şi contribuie la reducerea efortului fizic al angajaţilor.

În urma unei donații, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita a fost dotat cu cinci scaune de transport, special concepute pentru a facilita transportul pacienţilor pe scări, informează Agerpres

scaun-transport
Sursă foto: Facebook Serviciul de Ambulanță Județean Harghita

 

Directorul SAJ Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, într-o conferinţă de presă, că vorba de „o mare realizare” în viaţa instituţiei, punctând faptul că, până acum, angajaţii serviciului întâmpinau diverse obstacole cu transportul pacienţilor nedeplasabili până la ambulanță.

Cu achiziţionarea celor cinci scaune electrice munca noastră devine mai uşoară şi reuşim să transportăm pacientul în timp mai scurt până la ambulanţă şi după aceea la spital, pentru investigaţii suplimentare şi tratamente necesare”, a declarat dr. Peter Szilard.

Acesta a arătat că valoarea celor cinci scaune electrice este de 83.000 lei, din donații ale companiei MOL România şi prin eforturile Asociaţiei Transylvania Rescue Team Filiala Ciuc.

Dr. Peter a mai precizat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita este cel mai dotat din ţară din acest punct de vedere, cele cinci scaune urmând să ajungă la staţiile mari, respectiv Topliţa, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Cristuru Secuiesc.

SAJ Harghita mai are în dotare două astfel de scaune electrice de transport pacienţi pe scări, cumpărate recent de Consiliul Judeţean Harghita.

La rândul său, directorul medical al SAJ Harghita, dr. Domokos Ivan, a declarat că este „un vis împlinit”, aşteptat de foarte mulţi ani şi a punctat, la rândul său, importanţa acestor echipamente medicale, respectiv scurtarea timpului de intervenţie şi creşterea eficienţei actului medical dar şi reducerea efortului fizic al angajaţilor.

Mulţi dintre colegii noştri au suferit şi suferă de dureri de coloană vertebrală, ajungând şi la operaţii de hernie de disc. Aceste scaune de transport performante oferă posibilitatea de a fi manevrate în siguranţă şi de către o singură persoană. Acest aspect este important pentru că, în momentul în care te deplasezi la locul intervenţiei, unul dintre colegi trebuie să ducă şi alte echipamente, gen oxigen, monitor, geantă cu medicamente. De multe ori, după ce ducem pacienţii jos, cineva trebuie să se mai întoarcă înapoi, să ia restul echipamentului care, iarăşi, înseamnă prelungirea timpului de intervenţie”, a explicat dr. Domokos Ivan.

Novartis anunță decesul a doi copii tratați cu Zolgensma

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe