Newsflash
Știri

Alte două județe din România, retrase de Germania de pe lista „zonelor de risc”

de Florentina Ionescu - sept. 7 2020
Alte două județe din România, retrase de Germania de pe lista „zonelor de risc”

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat zilele trecute că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ stabilită în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, două județe din România au fost scoase de pe această listă.

Conform MAE, autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, care a intrat în vigoare de miercuri, 2 septembrie.

actualizare lista zone de risc germania covid-19

Ca urmare a acestei actualizări, județele Gorj și Neamț au fost retrase de pe lista „zonelor de risc“. Acestea se adaugă altor trei județe excluse din categoria de risc menționată la 20 august 2020: Ialomița, Mehedinți și Timiș.

Ce județe se află încă pe lista „zonelor de risc”

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MAE, la acest moment, ținând cont de ultimele decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 13 județe din România se află în continuare pe lista „zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Condiții de intrare în Germania

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi accesată la acest link.

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor externe.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe