Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alte două județe din România, retrase de Germania de pe lista „zonelor de risc”

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 7 septembrie 2020, ora 10:11

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat zilele trecute că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ stabilită în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, două județe din România au fost scoase de pe această listă.

Conform MAE, autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, care a intrat în vigoare de miercuri, 2 septembrie.

actualizare lista zone de risc germania covid-19

Ca urmare a acestei actualizări, județele Gorj și Neamț au fost retrase de pe lista „zonelor de risc“. Acestea se adaugă altor trei județe excluse din categoria de risc menționată la 20 august 2020: Ialomița, Mehedinți și Timiș.

Ce județe se află încă pe lista „zonelor de risc”

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MAE, la acest moment, ținând cont de ultimele decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 13 județe din România se află în continuare pe lista „zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Condiții de intrare în Germania

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi accesată la acest link.

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor externe.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.