Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: mortalitatea COVID e de 10 ori mai mică față de octombrie 2021

de L. Budin - ian. 19 2022
Alexandru Rafila: mortalitatea COVID e de 10 ori mai mică față de octombrie 2021

Mortalitatea dată de COVID-19 este în prezent de până la 10 ori mai mică decât în octombrie anul trecut, când se înregistra acelaşi număr de cazuri, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul şi-a exprimat convingerea că facilitarea testării privind infectarea cu SARS-CoV-2 va permite un mai bun control al pandemiei, informează Agerpres

alexandru_rafila_ministru
Sursă foto: Facebook

 

Un caz diagnosticat şi izolat automat nu va mai transmite boala şi cred că ăsta este un mare câştig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, aşa cum trebuie, de asistenţă de sănătate din timp şi nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile”, a spus ministrul.

Privind de achiziţia de antivirale, ministrul a anunțat că, zilele acesta, ar putea fi semnat primul contract cu compania MSD, astfel încât la sfârşitul lunii primele tratamente să se găsească atât în spitalele, cât şi în centrele ambulatorii de evaluare a pacienţilor COVID.

În plus, toate aceste centre şi spitale au remdesivir, antiviral injectabil, au favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populaţie (...). Medicamentul favipiravir se va găsi în scurt timp şi în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripţie şi cu o evidenţă clară, pentru că e un medicament toxic şi trebuie să evităm ca populaţia să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe