Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alexandru Rafila: mortalitatea COVID e de 10 ori mai mică față de octombrie 2021

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 19 ianuarie 2022, ora 18:03

Mortalitatea dată de COVID-19 este în prezent de până la 10 ori mai mică decât în octombrie anul trecut, când se înregistra acelaşi număr de cazuri, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul şi-a exprimat convingerea că facilitarea testării privind infectarea cu SARS-CoV-2 va permite un mai bun control al pandemiei, informează Agerpres

alexandru_rafila_ministru
Sursă foto: Facebook

 

Un caz diagnosticat şi izolat automat nu va mai transmite boala şi cred că ăsta este un mare câştig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, aşa cum trebuie, de asistenţă de sănătate din timp şi nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile”, a spus ministrul.

Privind de achiziţia de antivirale, ministrul a anunțat că, zilele acesta, ar putea fi semnat primul contract cu compania MSD, astfel încât la sfârşitul lunii primele tratamente să se găsească atât în spitalele, cât şi în centrele ambulatorii de evaluare a pacienţilor COVID.

În plus, toate aceste centre şi spitale au remdesivir, antiviral injectabil, au favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populaţie (...). Medicamentul favipiravir se va găsi în scurt timp şi în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripţie şi cu o evidenţă clară, pentru că e un medicament toxic şi trebuie să evităm ca populaţia să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Etichete: alexandru rafila mortalitate covid scazuta comparatie cu octombrie 2021 tratamente antivirale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.