Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2

de Dorina Novac - sept. 3 2020
Alexandru Rafila: Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, este de părere că copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus și că şcoala trebuie să reînceapă, cu respectarea măsurilor recomandate.

Potrivit Agerpres, prof. dr. Alexandru Rafila a spus la un postd e televiziune că şcolile trebuie să înceapă, iar şcoala online trebuie să fie doar complementară modului de desfăşurare clasic al şcolii.

copii scoala
Sursă imegine: unsplash.com

 

„Măsurile recomandate sunt trei, cele simple: distanţarea elevilor, utilizarea măştii, nu neapărat a măştii medicale, poate fi vorba şi despre o mască textilă, dar ea trebuie să fie adaptată vârstei copiilor şi măsurile igienic”, a precizat Alexandru Rafila la Digi 24.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus și că marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte uşoare de boală.

Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit și despre măștile de protecție. El este de părere că utilizarea măştilor textile este recomandată copiilor sănătoşi, iar celor cu afecţiuni cronice se recomandă măştile medicale.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a amintit că a existat o creştere a numărului de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 în ţările în care au reînceput activităţile şcolare.

„Pot să vă spun că în general în toate ţările unde activităţile şcolare au reînceput a existat o creştere a numărului de cazuri. (...) Important este să fie o creştere suportabilă”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe