Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: „Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului”

de Florentina Ionescu - mai 26 2022
Alexandru Rafila: „Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că Strategia Naţională de Control al Cancerului este aproape finalizată.

Prof. dr. Alexandru Rafila a subliniat, totodată, importanţa serviciilor medicale preventive.  

Alexandru Rafila

„Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului ca parte a Planului european de control al cancerului. Există programe care se dezvoltă regional, ar trebui să se dezvolte naţional. Cred că cel mai important este să reuşim să schimbăm mentalităţi.”, a afirmat ministrul Sănătății, în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Renaşterea, scrie AGERPRES.

Ministrul a mai spus că oamenii trebuie să înțeleagă importanța comportamentelor preventive, care sunt utile nu doar pentru depistarea precoce a cancerului:

„Noi putem să avem programe desfăşurate la nivel naţional şi ele să nu fie accesate de populaţie şi atunci trebuie să lucrăm în zona de educaţie pentru sănătate, astfel încât oamenii să înţeleagă că aceste comportamente preventive le sunt utile nu numai pentru depistarea precoce a cancerului, ci şi pentru multe alte patologii cu care ne confruntăm.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe