Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: au sosit în ţară primele doze de vaccin adaptat Omicron

de L. Budin - nov. 24 2022
Alexandru Rafila: au sosit în ţară primele doze de vaccin adaptat Omicron

Vaccinul va fi accesibil în cabinetele medicilor de familie şi în centrele de vaccinare din principalele spitale din România, a anunțat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că primele doze de vaccin anti-COVID cu noua formulă au sosit în ţară, în această săptămână, informează Agerpres.

vaccinare-monkeypox1

Acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România. (...) Cred că este o bună oportunitate să îl administrăm în această perioadă în care se face şi vaccinarea antigripală”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei dezbateri online.

Ministrul a mai precizat că toţi cetățenii care au făcut deja două doze de vaccin, în formula veche, se pot vaccina cu doza a treia sau a patra de ser, în formula care protejează împotriva subvariantelor BA4/BA5.

Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe