Newsflash
Știri

Alegerile şi bacul

de Constanţa MARINESCU - iul. 4 2012
Alegerile şi bacul

   Deşi ne aflăm în faţa revistei Viaţă+sănătate (care am observat că a renunţat la indicarea obişnuită cu cifre a numărului apariţiei) şi ar trebui să recomand cititorilor articole medicale (sunt destule subiecte interesante şi acum), am „ales“ de la rubrica Anii adolescenţei un material semnat de Cristinel Sava şi intitulat: „Cum îmi aleg cariera?“. „Bacalaureatul şi alegerea unui drum în viaţă, scrie autorul, sunt priorităţi pentru mulţi“. Profesor cu multă experienţă, dsa îi sfătuieşte pe cei tineri cam ce ar trebui să aibă în vedere atunci când se găsesc la prima dintre răscrucile neştiutelor cărări ale viitorului. Şi, fiindcă cea mai mare parte a vieţii o petrecem muncind, este de părere că tinerii ar trebui să se îndrepte spre o meserie pe care să le placă să o practice, să se perfecţioneze apoi, dar să nu excludă ideea de a face şi ce nu le place, să fie pregătiţi şi pentru acest lucru. „Fii multidisciplinar!“ – iată un „must“ al carierei unui tânăr, asta deoarece se pot schimba trendurile pe piaţa muncii, ce este azi căutat ca job, mâine poate nu mai are nicio relevanţă. De aceea, autorul sugerează ca tinerii să urmeze chiar două facultăţi, în acest fel le va fi mai uşor, având noţiuni din mai multe domenii, să treacă prin momente inevitabile: crize, desfiinţări de întreprinderi etc. Sunt doar două-trei recomandări „pe ultima sută de metri“, însă mi s-au părut interesante, în contextul unei ţări în care avem de a face cu şomaj în procente dezastruoase. Cât despre reorientarea profesională... ce să mai vorbim! 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe