Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alăptarea exclusivă la sân, salvatoare de vieţi

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 7 august 2020

Creșterea ratei de alăptare exclusivă la sân ar putea salva, anual, vieţile a 820.000 de copii din lumea întreagă.

alaptareCreșterea ratei de alăptare exclusivă la sân ar putea salva, anual, vieţile a 820.000 de copii, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii ( OMS) și UNICEF, într-un mesaj comun transmis de Săptămâna Mondială a Alăptării, marcată în fiecare an în intervalul 1-7 august.

Tema campaniei de anul acesta este „Susţine alăptarea pentru o planetă mai sănătoasă!”. Cele două organizaţii fac un apel către guvernele mondiale să sprijine accesul femeilor la consiliere calificată privind alăptarea.

Potrivit reprezentanţilor OMS și UNICEF, estimări recente arată că numai 49% dintre nou-născuţi sunt alăptaţi la sân în prima oră de la naștere și doar 44% dintre aceștia continuă să fie alăptaţi exclusiv la sân în primele șase luni din viaţă.

În România, datele unui studiu prezentat anul trecut arătau că dacă în prima lună de viaţă 31% din copii erau alăptaţi exclusiv la sân, procentul scădea la 22,7% în următoarea lună, ajungând la doar 3,4% în luna a șasea de viaţă. Studiul a fost realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii și UNICEF.

Etichete: saptamana mondiala a alaptarii alaptare OMS UNICEF

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.