Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ajutor japonez în criza imunoglobulinei

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 24 ianuarie 2020

Compania farmaceutică Takeda, care și-a deschis birouri și în România, a anunțat că va aduce în țară 10 kilograme de imunoglobuline, cantitate care va fi relocată din Marea Britanie.

criza imunoglobulinelor
Foto: biospace.com

Aceasta s-ar adăuga cantității pe care o poate procura statul român de la alți producători, explică reprezentanții asociațiilor de pacienți cu astfel de nevoi. „Anul trecut am avut aproximativ 170 de kilograme de imunoglobulină, iar anul acesta se estimează că se aduc 220 de kilograme. Nevoia reală este undeva la 600 de kilograme pe an”, a declarat Rozalina Lăpădatu, președinta Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

Un lucru important în privința acestor medicamente derivate din plasmă și sânge este faptul că alocarea lor se face cu un an înainte, astfel că este esențial ca autoritățile să știe din timp care este necesarul real.

„Am reușit să realocăm o parte din cantitatea alocată pentru Marea Britanie, ce va fi disponibilă pacienților din România începând cu anul acesta. De anul viitor va debuta alocarea noastră formală, pe termen lung, în cadrul căreia vom oferi cantități semnificative de imunoglobuline în România: 60 de kilograme în 2021, cantitate ce va crește până la 90 de kilograme în 2022”, a declarat Dominika Kovacs, country managerul companiei japoneze.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.