Newsflash
Știri

Ajutor financiar pentru persoanele cu probleme de fertilitate

de Dorina Novac - sept. 7 2022
Ajutor financiar pentru persoanele cu probleme de fertilitate

Vârsta femeilor care pot să acceseze programul de fertilizare în vitro a fost extinsă până la 45 de ani, a anunţat Gabriela Firea.

ajutor financiar

„A fost aprobat ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină părinți, dar nu pot din cauza infertilității! Ajutăm fiecare cuplu sau femeie singură cu 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor pentru obținerea unei sarcini. Până la finalul anului avem fonduri pentru 2.500 de proceduri, iar de anul viitor decontăm 10.000”, a scris, într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Citește și: Programul de fertilizare in vitro, introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”

Anul trecut s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol, sub 180.000. Gabriela Firea a subliniat că anul 2022 se anunță la fel de rău, în primele cinci luni fiind deja cu 20% mai puține nașteri.

„Vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani. Creșterea vârstei vine în urma discuțiilor cu specialiști în obstetrică-ginecologie, cu organizațiile importante din domeniul infertilității și la solicitarea a sute de femei. Pentru fiecare procedură desfășurată într-o unitate sanitară autorizată de pe teritoriul României decontăm maximum 15.000 de lei. În plus, acest ajutor poate fi oferit doar pentru maximum trei proceduri în fiecare an, doar dacă există indicația specialistului în domeniul infertilității”, a mai precizat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a explicat că obiectivul este de a avea cel puţin 10.000 de decontări pe an, până la finele acestui an ţinta fiind de 2.500 de proceduri decontate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe