Newsflash
Știri

Ajutor din Germania pentru pacienții cu COVID-19 din Brașov

de Dorina Novac - iul. 21 2020
Ajutor din Germania pentru pacienții cu COVID-19 din Brașov

O echipă de medici germani a venit în ajutorul colegilor din Brașov pentru combaterea epidemiei de COVID -19. Aceștia au adus echipamente și materiale sanitare în valoare de 50.000 de euro.

Potrivit Consiliului Județean Brașov, o echipă de medici germani şi români de la spitalul Siloah din oraşul german Pforzheim a venit pentru cinci zile la Brașov.

medici germani la Brasov
Sursă imagine: Cristian Macedonschi - Consilier Local/ Facebook

 

Aceștia au făcut o donație de echipamente și consumabile medicale în valoare de peste 50.000 de euro, pentru a-i ajuta pe medicii brașoveni de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în lupta cu noul coronavirus

„Echipa de specialişti este însoţită de deputatul Gunther Krichbaum, care este și președintele comisiei de afaceri europene din Parlamentul Germaniei, alături de soţia sa, Oana Krichbaum, braşoveană la origine, președinta Societății Româno-Germane din Pforzheim, consilier local și inițiatoare a proiectului de strângere de fonduri pentru ajutorarea medicilor braşoveni”, informează sursa citată.

Oaspeţii germani au avut o întrevedere cu oficialităţile din Brașov reprezentate prin prefectul Cătălin Văsii, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian-Ioan Veştea şi primarul George Scripcaru, precum şi cu dr. Cristina Vecerdi, coordonatoarea Serviciului de Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean.

„La întâlnire au mai participat Excelenţa Sa Kai Hennig, vice-ambasador al Germaniei la București, dr. Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, și Cristian Macedonschi (consilier local FDGR), în calitate de co-inițiator al proiectului și partener local”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Brașov.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe