Newsflash
Știri

Adunarea mondială a sănătăţii stabileşte priorităţile globale

de Mirabela VIAŞU - mai 29 2013
Adunarea mondială a sănătăţii stabileşte priorităţile globale
Peste 3.000 de specialişti în sănătate din toate cele 194 de state membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii participă, până la 28 mai a.c., la cea de-a 66-a ediţie a Adunării mondiale a sănătăţii, desfăşurată la Geneva, în perioada 20–28 mai. Cu această ocazie, sunt discutate teme de mare interes, cum ar fi: prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, cancerele şi bolile cronice de plămâni), monitorizarea progresului făcut de statele membre în privinţa obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, intensificarea eforturilor pentru eradicarea poliomielitei sau imunizarea copiilor împotriva bolilor care pot fi prevenite.
În discursul introductiv, dr. Margaret Chan, directorul general OMS, a vorbit despre provocările prin care trec statele lumii, făcând referire inclusiv la criza financiară, lipsa de siguranţă a locurilor de muncă, conflictele armate şi numărul mare de persoane care trăiesc temându-se constant pentru vieţilor lor şi ale persoanelor dragi. În această lume plină de amărăciune, spune Margaret Chan, sănătatea publică seamănă din ce în ce mai mult cu un refugiu, care permite şi inspiră statele să lucreze împreună pentru binele umanităţii. Aceasta a evidenţiat şi importanţa regulamentelor internaţionale de sănătate în identificarea şi managementul problemelor de sănătate publică, printre care se numără şi cele provocate de bolile emergente.
Ţara noastră este reprezentată, la discuţiile de la Geneva, de o delegaţie condusă de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat. Concluziile ediţiei din acest an a Adunării Mondiale a Sănătăţii sunt importante în special pentru că organizaţia începe un nou ciclu de şase ani de programe de sănătate. Adunarea este convocată la Geneva, în luna mai a fiecărui an şi reprezintă structura decidentă supremă pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, agenţie ONU specializată în sănătate publică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe