Newsflash
Știri

Adrian Streinu-Cercel, reacție după demitere: „Este un exemplu clar de fake news”

de Dorina Novac - apr. 24 2020
Adrian Streinu-Cercel, reacție după demitere: „Este un exemplu clar de fake news”

Demis de Nelu Tătaru din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, Adrian Streinu-Cercel a reacționat, printr-o scrisoare deschisă, și a prezentat varianta sa despre documentul elaborat pentru izolarea persoanelor în vârstă.

În scrisoare se arată faptul că Adrian Streinu-Cercel a fost întrebat de mai multe ori de ce nu a reacționat, în contextul în care a fost ținta unor atacuri fără precedent, ca urmare a documentului „Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2/COVID 19”. 

Adrian Streinu Cercel

„Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei ca o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc și a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariția sa în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluția epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate”, se arată în scrisoarea trimisă de Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, în documentul trimis, medicul mai precizează că mesajul din presă legat de carantinarea forțată a persoanelor vârstine este eronat. Iar modul în care a fost discutat acest document în spațiul public este un exemplu clar de fake news.

Totodată, Streinu Cercel spune că este important să ne concentrăm acum asupra îngrijirii pacineților și prevenirii îmbolnăvirilor.

scrisoare deschisa streinu cercel


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe