Newsflash
Știri

ADRFR: Peste 7.700 de angajați în linia întâi

de Dorina Novac - mai 7 2020
ADRFR: Peste 7.700 de angajați în linia întâi

Criza generată de pandemia COVID-19 a plasat cei peste 7.700 de angajați ai companiilor membre implicați în activitatea de distribuție de medicamente și pe cei din farmacii în linia întâi.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), aprovizionarea cu medicamentele necesare pacienților și medicilor în lupta împotriva COVID-19, dar și a celorlalte categorii de pacienți este susținută de cei peste 2.200 de lucrători din depozite și șoferi.

angajati in farmacii

Astfel se asigură livrarea a peste 2 milioane de cutii de medicamente în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții de siguranță și confort către spitale, către unitățile spitalicești aflate în carantină și farmacii.

De asemenea, potrivit sursei citate, sunt peste 5.550 de farmaciste și asistente de farmacie care asigură permanența și continuitatea activității în farmacii, în pofida expunerii continue la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fiind primii specialiști în sănătate la care apelează pacienții.

Au fost situații izolate de îmbolnăviri ale personalului care au determinat intrarea în carantină a acelor farmacii.

„La începutul crizei atmosfera era una de îngrijorare. Însă simțul datoriei a fost mai puternic și, în scurt timp, fiecare angajat din depozit, șofer, farmacist și asistent de farmacie și-a asumat rolul important în prima linie de susținere a populației, a pacienților din spitale și a medicilor responsabili de tratarea pacienților infectați. Le suntem recunoscători pentru implicarea și dedicarea de care au dat dovadă ”, a declarat Anca Babeș, director executiv al ADRFR.

Pe lângă dotarea cu măști, mănuși, paravane de Plexiglas, dezinfectanți, a fost adăugat și un pachet suplimentar care cuprinde combinezoane (șoferi), botoși de unică folosință și ochelari de protecție (șoferi), șervețele antibacteriene, vizete și vitamine.

În plus, pentru a preveni riscul de infectare, la toate depozitele membrilor se efectuează proceduri de dezinfectare generală la fiecare interval de 48 de ore.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe