Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Actualităţi în fiziopatologia respiratorie

Viața Medicală
Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN vineri, 17 decembrie 2010
Viața Medicală
Dr. Roxana NEMEŞ vineri, 17 decembrie 2010

   Recent, la Braşov, a avut loc cea de-a 3-a Conferinţă Naţională de Fiziopatologie Respiratorie, ce a grupat sub umbrela Secţiunii de fiziopatologie respiratorie a Societăţii Romane de Pneumologie şi a filialei Braşov a SRP toate forţele cu interese şi preocupări ştiinţifice in domeniul vast al fiziopatogeniei afecţiunilor respiratorii. Participanţii, medici pneumologi, pediatri, alergologi, medici de familie şi asistenţi medicali, au avut ocazia să audieze, pe parcursul a două zile, expuneri din diferite arii de interes. (...)

   Prima zi a debutat cu un simpozion european, desfăşurat in contextul „Spirometriei la standarde europene“, care s-a bucurat de prezenţa a doi moderatori speciali: Irene Steenbruggen (Olanda) şi Eric Derom (Belgia). S-a vorbit despre European Spirometry Driving Licence şi de standardele de calitate ale testării prin spirometrie, în conformitate cu cele mai recente ghiduri internaţionale. Acest simpozion a avut un caracter interactiv şi a fost completat de prezentarea ulterioară a noutăţilor legate de „Valorile de referinţă din spirometrie“.
   In aceeaşi zi, s-a făcut o „Incursiune amplă in pneumologia pediatrică“, unde cei doi moderatori – prof. dr. Doina Pleşca şi prof. dr. Ioan Paul Stoicescu – au contribuit din plin, prin intervenţiile lor, la reuşita acestei sesiuni. Dintre prezentările remarcabile prin varietatea abordărilor şi prezenţa nemijlocită a medicilor pediatri, notăm: „Inflamaţia cronică a căilor aeriene – fiziopatologie, explorare şi tratament“ (conf. dr. Paraschiva Cherecheş-Panţa, prof. dr. Mircea Nanulescu); „Monitorizarea astmului in era supradiagnostică“ (prof. dr. Jean Cernătescu); „Wheezing la copil“ (prof. dr. Doina Pleşca); „Bronşiolita in practica
pneumologică“ (conf. dr. Cristian Gheonea); „Fiziologia respiraţiei la copil“ (dr. Roxana Nemeş); „Fiziopatologia şi explorarea funcţională in fibroza chistică“ (dr. Laura Dracea); „Manifestările respiratorii in boala de reflux gastroesofagian la copil“ (prof. dr. Marin Burlea). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.