Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Achiziţia imaginilor CT în milisecunde

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 22 mai 2020

Cercetătorii japonezi de la Tohoku University* și-au dorit să creeze o tehnică de tomografie computerizată (CT) care să permită achiziţia unor imagini de înaltă rezoluţie într-un timp foarte scurt.

Teoretic, acest lucru ar fi posibil doar prin rotaţia pacientului în tubul de CT cu o viteză similară unui rollercoaster. Practic, cercetătorii au depășit acest impediment prin împrăștierea fasciculului de radiaţii X, cu ajutorul unui sistem optic inovator. În acest fel au putut achiziţiona imagini din puncte diferite simultan, fără să fie necesară rotaţia rapidă a pacientului. Astfel, durata investigaţiei CT poate fi de ordinul milisecundelor.

*https://bit.ly/3dVkUdS

Etichete: timp CT

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC