Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Acces mai rapid la servicii medicale pentru pacienții cu scleroză multiplă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 26 ianuarie 2021, ora 10:45

Pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor avea acces mai rapid la servicii medicale în apropiere de domiciliu, în județul de reședință, a anunțat Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune ( APAA) a precizat că, prin modificarea Normelor tehnice de aprobare a programelor naționale curative, orice spital se poate acredita pentru a fi inclus în Programul național de tratament al bolilor neurologice.

acces servicii medicale
Sursă imagine: unsplash.com

„În aceste condiții  pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor putea să fie tratați și monitorizați de către medicul neurolog din județul de reședință, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometri, într-un centru universitar acreditat”, se arată într-un comunicat al Asociației.

Potrivit sursei citate, spitalele se pot înscrie în vederea acreditării completând documentele publicate în Ordinul Ministerului Sănătății nr 1225 publicat în Monitorul Oficial în data de 24 decembrie 2020.

„Îmbunătățirile aduse programului național de scleroză multiplă, atât în vederea actualizării protocoalelor terapeutice, cât și acreditării a cât mai multor centre de neurologie în toată țara, se datorează colaborării dintre Societatea Româna de Neurologie și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune cu sprijinul Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătății și a specialiștilor din Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se mai arată în comunicat.

Etichete: scleroza multipla neurolog servicii medicale apaa Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.