Newsflash
Știri

Acces mai rapid la servicii medicale pentru pacienții cu scleroză multiplă

de Dorina Novac - ian. 26 2021
Acces mai rapid la servicii medicale pentru pacienții cu scleroză multiplă

Pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor avea acces mai rapid la servicii medicale în apropiere de domiciliu, în județul de reședință, a anunțat Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) a precizat că, prin modificarea Normelor tehnice de aprobare a programelor naționale curative, orice spital se poate acredita pentru a fi inclus în Programul național de tratament al bolilor neurologice.

acces servicii medicale
Sursă imagine: unsplash.com

„În aceste condiții  pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor putea să fie tratați și monitorizați de către medicul neurolog din județul de reședință, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometri, într-un centru universitar acreditat”, se arată într-un comunicat al Asociației.

Potrivit sursei citate, spitalele se pot înscrie în vederea acreditării completând documentele publicate în Ordinul Ministerului Sănătății nr 1225 publicat în Monitorul Oficial în data de 24 decembrie 2020.

„Îmbunătățirile aduse programului național de scleroză multiplă, atât în vederea actualizării protocoalelor terapeutice, cât și acreditării a cât mai multor centre de neurologie în toată țara, se datorează colaborării dintre Societatea Româna de Neurologie și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune cu sprijinul Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătății și a specialiștilor din Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe