Newsflash
Știri

Acasă la Sfântul Ioan Casian

de Dr. Maria DRAGOTĂ - aug. 20 2010
Acasă la Sfântul Ioan Casian

Graţie unor buni prieteni, doctori amândoi, în vara anului 2008 (tocmai la 27 iulie, ziua Sfântului Pantelimon, unul din patronii spirituali ai medicilor), am ajuns la Mânăstirea „Sfântul Ioan Casian“ (localitatea Târguşor, judeţul Constanţa). … (...)

   Ne îndreptăm spre peştera Sfântului, o grotă deschisă într-un perete înalt de stâncă, parcă „aterizată“ din Ceruri, deasupra văii Casimcea, în care oglindeşte lumea un iaz, de unde ajunge până la noi, ca un ecou, concert de batracieni.
   Sfântul Ioan Casian, născut la 360 d. H. pe aceste meleaguri, a primit o educaţie aleasă, studiind scrierile Sfinţilor Părinţi, ale filosofilor greci şi latini. La 20 de ani a intrat în monahism, într-o mânăstire din Eparhia Tomisului. După un pelerinaj (împreună cu sora sa şi cu prietenul nedespărţit, Cuviosul Gherman) în Ţara Sfântă, Egipt, Capadocia, Constantinopol, a fost hirotonisit diacon de Sfântul Ioan Gură de Aur, apoi preot la Roma. Trimis misionar în sudul Galiei, la Marsilia, a înfiinţat mânăstirile „Saint Saveur“ (de maici) şi „Saint Victor“ (de călugări), unde azi se găsesc sfintele sale moaşte. A scris un îndreptar de viaţă monahală, cu sfaturi şi cuvinte de învăţătură de la marii duhovnici ai Egiptului, intitulat „Convorbiri duhovniceşti“. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe