Newsflash
Știri

Acasă la Brâncuşi

de Ramona PAULESCU - nov. 13 2009
Acasă la Brâncuşi

În ţara Gorjului a fost văzut un sfânt hălăduind prin pajişti şi livezi. Pare o căpiţă de fân (şi totuşi nu e numai…); cataligele pe care se sprijină ar spune că-i un patruped (dar verticalitatea?); năframa albă de pe creştet şi colacul (de cauciuc?) negru (aureolă de întuneric?) ar spune parcă de un beduin ori de un prinţ al deşertului (dar pădurea de foioase din jur?); umbra prelungă – covor de răcoare în iarba verde-verde peste care frunzele învaţă cum să cadă – şi-o linişte de început de lume (lume care a prins a înţelege rostul gardului dintre „al meu“, „al tău“ – vremelnicii în landul veşniciei: acolo unde s-a ivit Brâncuşi). (...)

Despre acest ţinut aduce mărturie artistul-fotograf Teodor Dădălău prin lucrările care alcătuiesc expoziţia Acasă la Brâncuşi găzduită la Palatul Parlamentului din Capitală (precizare absolut obligatorie, deoarece printr-un sat uitat de lume undeva prin Argeş în sus… mai înspre apus, există un „bistro“ căruia muşteriii de bază, semnatari de condică „la una mică“, îi spun chiar „Palatul Parlamentului“). (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe