Newsflash
Știri

A sosit imunoglobulina

de Dan Dumitru MIHALACHE - apr. 20 2018
A sosit imunoglobulina
    În urma declanșării mecanismului de protecție civilă, la 31 martie, Compania Națională „Unifarm” S. A. a achiziționat o primă tranșă de 3.850 de doze de imunoglobulină de la Crucea Roșie din Austria, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății. O parte din cantitate a fost distribuită deja în spitale, pentru tratamentul cazurilor grave, în baza unor avize de însoțire a mărfii. Deoarece calculul prețurilor pentru medicamentele achiziționate astfel nu se încadrează în prevederile legale în vigoare, a fost emis un Ordin de ministru care stabilește o nouă metodologie de calculare a prețului de achiziție. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial de marți, 16 aprilie. Odată publicat Ordinul de ministru, unitățile sanitare pot declanșa proceduri de achiziție directă, urmând ca în termen de 24 de ore de la finalizarea procedurii Unifarm să le transmită cantitățile de imunoglobulină solicitate. Conform graficului de livrări, alte 3.000 de doze de imunoglobulină achiziționate de la Crucea Roșie din Austria au fost aduse în țară, prin Unifarm, în cursul zilei de marți, 17 aprilie. Un alt lot de 9.000 de doze de imunoglobulină vor ajunge în țară în jurul datei de 30 aprilie, se precizează în comunicatul citat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe