Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A încetat din viaţă dr. Adrian Lobonţiu

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 19 martie 2021

Chirurgul român care a scris pagini de istorie pentru medicina mondială s-a stins din viaţă în SUA, la vârsta de 54 de ani.

Considerat pionier al chirurgiei robotice în Europa, Adrian Lobonţiu a încetat din viaţă duminică, 7 martie. De-a lungul carierei sale, a realizat numeroase intervenţii în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în ţara noastră, fiindu-i oferite și numeroase distincţii. „Rămân în urma sa gesturile de mare nobleţe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar”, a scris soţia acestuia pe o reţea de socializare.

        Dr. Adrian Lobonţiu a lucrat aproape 20 de ani în sistemul medical din Franţa și opt ani în SUA. Mai întâi în Silicon Valley, unde s-a specializat în chirurgie robotică, și din 2019 la EndoGastric Solutions, în Washington, unde a ocupat poziţia de director medical. În 2006 a fost desemnat de Centrul Biografic din Cambridge drept cel mai bun medic specialist al anului (International Health Professional of the Year 2006).

lobontiu la gala din noiembrie 2009
Dr. Adrian Lobonțiu la Gala „Viața Medicală” din 2009

 

Etichete: Adrian Lobonțiu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.