Ministerul Sănătăţii a solicitat deschiderea bugetară pentru 1.000.000 mii lei din sumele prevăzute pentru minister la rectificarea bugetară. Această sumă reprezintă prima tranşă pentru plata unor datorii din sistemul sanitar. Suma de 616.500 mii lei va fi alocată pentru a plăti prima parte din obligaţiile spitalelor, peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010, aşa cum prevede OUG nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniulsănătăţii în vederea descentralizării. Restul sumei, 383.500 mii lei vor fi alocaţi pentru plata medicamentelor cu şi fără contribuţie de către CNAS. (...)

"> A început plata datoriilor… Era cazul! - Viața Medicală
Newsflash
Știri

A început plata datoriilor… Era cazul!

de - sept. 10 2010
A început plata datoriilor… Era cazul!

   Ministerul Sănătăţii a solicitat deschiderea bugetară pentru 1.000.000 mii lei din sumele prevăzute pentru minister la rectificarea bugetară. Această sumă reprezintă prima tranşă pentru plata unor datorii din sistemul sanitar. Suma de 616.500 mii lei va fi alocată pentru a plăti prima parte din obligaţiile spitalelor, peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010, aşa cum prevede OUG nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul
sănătăţii în vederea descentralizării. Restul sumei, 383.500 mii lei vor fi alocaţi pentru plata medicamentelor cu şi fără contribuţie de către CNAS. (...)

   Conform Metodologiei privind condiţiile şi modalitatea de stingere a obligaţiilor de plată ale unităţilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010, aprobată de MS, obligaţiile de plată cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri şi servicii achiziţionate. Plata acestor obligaţii se efectuează din sumele aprobate în bugetul Ministerului Sănătăţii de la bugetul de stat, alocate prin transfer în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Plata obligaţiilor se realizează eşalonat, într-o perioadă de 90 de zile, în limita prevederilor bugetare aprobate.
    La rectificarea bugetară din august 2010, Ministerului Sănătăţii i s-a atribuit suma de 2,8 miliarde de lei, din care 859.863 mii lei vor fi transferaţi în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a ajunge în final la spitalele din toată ţara, indiferent dacă au fost descentralizate sau nu.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe