Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost stabilită metoda de distribuire a iodurii de potasiu

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 27 mai 2022

Comprimatele de iodură de potasiu vor fi distribuite de farmacii, pe baza unei reţete de la medicul de familie, la indicaţia autorităţilor și doar în caz de incident nuclear, a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

iodura

Ordinul privind modalităţile de distribuire a preparatului a fost publicat pe site-ul instituţiei în transparenţă decizională.

Lista farmaciilor care vor elibera comprimatele va fi publicată și ea pe site-ul MS. Pastilele vor ajunge în aceste unităţi prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.

La eliberarea comprimatelor, farmaciile vor pune la dispoziţia celor care le ridică și informaţiile privind modul de administrare. Totodată, populaţia va semna Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu. Documentul va fi păstrat în farmacie împreună cu formularul original al prescripţiei medicale emise de medicul de familie.

Etichete: distribuire iodura de potasiu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.