Newsflash
Știri

A fost lansată platforma Cancer-Plan

de Dorina Novac - apr. 16 2021
A fost lansată platforma Cancer-Plan

A fost lansată o platformă pentru informarea publicului, pacienților și profesioniștilor din Oncologie și Hematologie.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente și revista Politici de Sănătate anunță lansarea website-ului www.cancer-plan.ro, o platformă de informare în domeniul politicilor de sănătate europene și românești, al finanțării și al îmbunătățirii managementului afecțiunilor oncologice și hemato-oncologice.

Homepage Cancer Plan

Platforma Cancer-Plan face parte din proiectul „Împreună Învingem Cancerul”, care are în centru pacienții cu afecțiuni oncologice și hemato-oncologice.

Website-ul oferă informații legate de cele mai des întâlnite cinci cancere solide (cancerul de sân, de col uterin, colorectal, pulmonar și de prostată) și cele mai des întâlnite cinci cancere hematologice (limfomul Hodgkin, leucemia limfocitară cronică, leucemia mieloidă acută, leucemia limfoblastică acută și mielomul multiplu).

De asemenea, oferă recomandări de politici publice și exemple de bune practici privind prevenția, screeningul, diagnosticul precoce, tratamentul, paliația și îmbunătățirea calității vieții după diagnosticul de cancer.

Platforma oferă informații utile privind programele de finanțare disponibile la nivel european și modalitatea de accesare a acestora de către profesioniști, autorități și asociații de pacienți, precum și detalii legate de actualizarea programelor naționale dedicate afecțiunilor oncologice și hemato- oncologice și cele mai recente studii internaționale și naționale referitoare la patologiile oncologice.

Proiectul „Împreună Învingem Cancerul”

„Proiectul „Împreună Învingem Cancerul” are ca scop colaborarea cu profesoniștii și asociațiile de pacienți pentru a fi identificate problemele depistate în tot ceea ce înseamnă managementul bolii oncologice, iar, pe această bază, să fie realizat un set de recomandări ce poate constitui un punct de pornire pentru un Plan Național de Combatere a Cancerului, în deplină concordanță cu pilonii principali ai Planului European de Combatere a Cancerului: prevenție, screening și diagnosticare precoce, accesul la servicii medicale și la tratamente inovatoare, la îngrijirile paliative și creșterea calității vieții după diagnosticul de cancer”, potrivit unui comunicat.

La finalul acestuia va fi elaborat un document strategic de luptă împotriva cancerului care va cuprinde propuneri de acțiuni concrete, cu aplicabilitate pe termen scurt, mediu și lung, cu includerea traseelor de pacienți pentru principalele tumori solide și cancere hematologice și dezvoltarea unor ghiduri (de exemplu, de testare, de monitorizare), precum și propuneri de indicatori de performanță/ monitorizare necesari implementării.

cancer

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe