Newsflash
Știri

A fost confirmat primul caz de gripă în România

de Dorina Novac - oct. 30 2020
A fost confirmat primul caz de gripă în România

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 51.730, cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 19-25 octombrie au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 21 de cazuri înregistrate în S 43/2019.

infectii respiratorii
Sursă imagine: Pixabay

 

„În săptămâna 19-25 octombrie (S43/2020), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (92.414) și cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)”, informează INSP.

Sursa citată precizează că a fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal, tip A, subtip H1.

Primul caz de gripă confirmat la o persoană din judeţul Bihor este al unei tinere, în vârstă de 19 ani, domiciliată în municipiul Oradea, a informat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP), potrivit Agerpres.

Aceasta s-a prezentat, împreună cu restul familiei, la consultaţie la medicul de familie în data de 20 octombrie, cu următoarea simptomatologie: febră, cefalee, tuse, rinoree, fatigabilitate (oboseală), stare anxioasă.

Până la data de 25 octombrie au fost vaccinate antigripal 323.098 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe