Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost achiziționată a cincea unitate mobilă de terapie intensivă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 28 iulie 2020, ora 11:30

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, ieri, că a fost achiziționată o nouă unitate mobilă de terapie intensivă, care se va alătura celorlalte patru aflate în dotarea rezervei naționale de protecție civilă.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență ( DSU), cea de a cincea unitate mobilă de terapie intensivă va deservi, asemeni celorlalte patru, unui spital din România a cărui capacitate de a prelua pacienți critici este depășită.

unitate mobila ATI
Sursă imagine: Departamentul pentru Situații de Urgență

 

„Echipamentele medicale necesare, însemnând 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate pentru fiecare pat vor fi achiziționate de către Fundatia Mereu Aproape, ventilatoarele urmând a fi asigurate de către Guvernul României prin achizițiile efectuate de ONAC”, transmite DSU.

Sursa citată precizează că la finalul acestei situații de urgență, generată de virusul SARS-CoV-2, cele 5 terapii mobile, împreună cu echipamentele medicale aferente, vor intra în rezerva de răspuns la dezastre al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Etichete: dsu unitate de terapie mobila echipamente medicale virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.