Newsflash
Știri

A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește astăzi în România

de Dorina Novac - feb. 11 2021
A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește astăzi în România

Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, de 92.400 de doze, sosește joi în România.

În cursul zilei de vineri, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov  și din Constanța.

vaccin AstraZeneca

  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.

Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

„În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, informează autoritățile.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe