Newsflash
Știri

95% dintre cei vaccinați care fac COVID nu au afectare pulmonară

de Florentina Ionescu - oct. 27 2021
95% dintre cei vaccinați care fac COVID nu au afectare pulmonară

La persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID care fac totuși infecția nu există o afectare pulmonară, afirmă directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș din Timișoara.

Specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au explicat care sunt diferențele, din punct de vedere imagistic, între plămânii pacienților care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 și plâmânii unei persoane nevaccinate împotriva acestei boli. 

dr diana manolescu

„Am observat o diferenta insemnata, din punct de vedere imagistic, intre plamanii unui pacient vaccinat impotriva SARS CoV 2 si cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la suta dintre persoanele vaccinate, care fac totusi o infectie COVID-19, nu exista o afectare pulmonara, in timp ce in cazul bolnavilor nevaccinati incepe de la 30-40 la suta si poate creste, intr-un interval extrem de scurt, uneori chiar si de cateva ore, pana la 70-80, si chiar 85 la suta. Nu de putine ori, din pacate, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viata. Singura solutie este vaccinarea”, spune S.L dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara, potrivit unui scurt filmuleț postat pe pagina oficială a unității sanitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe