Newsflash
Știri

77 de oncologi urmăriți penal

de - iun. 14 2016
77 de oncologi urmăriți penal
     Peste 77 de medici oncologi din București și alte șapte județe sunt urmăriți penal pentru luare de mită, informează un comunicat emis de DNA zilele trecute. În martie 2012, cu toții au plecat într-o vacanță de zece zile în India, plătită pentru ei de o companie farmaceutică. Oficial, urmau să participe la a treia ediție a Congresului asiatic de cancer de sân. Congres care a ținut două zile: 3–4 martie 2012 și a fost organizat în localitatea Bangalore. Cei 77 de oncologi au călătorit însă în perioada 28 februarie – 9 martie 2012, fiind cazați la mai multe hoteluri din localitatea New Delhi, deci la peste 2.000 de kilometri de locul congresului. În Bangalore au ajuns doar câteva ore, plecând și revenind în New Delhi în aceeași zi, pe 3 martie 2012, deși congresul dura două zile. Compania farmaceutică a suportat absolut toate costurile deplasării: transport, cazare, masă, excursii.
     Valoarea totală a mitei a depășit suma de 416.800 de euro, arată comunicatul DNA. Pentru acoperirea mitei au fost încheiate 77 de contracte de sponsorizare, infidele realității atât în ceea ce privește scopul plăților efectuate, cât și cuantumul acestora. Oncologii au efectuat doar formalitățile necesare care să ateste prezența lor la congres, fără a fi cu adevărat interesați de aspectul profesional, au concluzionat anchetatorii. Tot aceștia spun că evenimentul științific de la Bangalore a fost un simplu pretext pentru a ascunde vacanța acordată de societatea comercială medicilor, pentru ca ulterior aceștia să îndrume pacienții spre produsele oncologice generice ale companiei.
    Patru oameni din conducerea companiei sunt la rândul lor urmăriți penal pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe