Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca devin fluxuri cu vaccin Moderna

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 14 aprilie 2021, ora 10:45

Președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat ieri că din 19 aprilie, circa 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri de vaccinare cu vaccin de la Moderna.

Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a prezentat ieri, pe scurt, partea de noutate în ceea ce priveşte organizarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. 

fluxuri vaccinare declaratii valeriu gheorghita

El a reamintit faptul că, începând cu 12 aprilie au fost deschise aproximativ 30 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul de la compania AstraZeneca, în special în localitățile în care erau centre de vaccinare care au liste de aşteptare pe acest tip de vaccin.

„De asemenea, de astăzi (ieri – n.red.), 13 aprilie, au fost deschise şi operaţionalizate 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Compania Pfizer. Astăzi, deja, se efectuează programări de vaccinări. Este prima zi de vaccinare. De asemenea, începând cu 19 aprilie, vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu vaccin de la Moderna, fără a se desființa centrele respective. În acele locații se continuă vaccinarea dozei de rapel pentru persoanele care au primit doza 1”, a explicat președintele CNCAV în cadrul conferinței de presă de ieri. 

De asemenea, dr. Valeriu Gheorghiță a adăugat că din 20 aprilie vor fi deschise aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer.

Din 7 aprilie a crescut capacitatea de vaccinare per flux de la circa 60 la 96 de persoane pentru cabinetele de vaccinare cu AstraZeneca, respectiv Moderna, şi 72 de persoane pentru vaccinul de la compania Pfizer, a adăugat președintele CNCAV.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: dr. Valeriu Gheorghiţă Valeriu Gheorghiță CNCAV vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid vaccinare astrazeneca vaccin covid moderna vaccin moderna vaccin Pfizer-BioNTech vaccin pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.