Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

50,15% dintre cazurile de COVID din sănătate sunt în rândul asistentelor medicale

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 15 octombrie 2020, ora 11:44

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită, din nou, guvernului să oblige instituțiile abilitate în a colecta și publica datele corecte și complete privind impactul COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate.

Potrivit Federației „Solidaritatea Sanitară”, la ora actuală, distribuția pe categorii profesionale a infectării lucrătorilor din sănătate cu SARS-CoV-2 este următoarea: 50,15% dintre infectări, în rândul asistentelor medicale, 18,82% în rândul infirmierelor și 16,80% în rândul medicilor.

asistenta medicala

De asemenea, 1% dintre infectări s-au produs în rândul îngrijitoarelor, iar în rândul altor categorii profesionale s-au înregistrat 12,58% dintre infectări.

„Din moment ce datele deținute de instituțiile statului privind numărul total de lucrători infectați sunt greșite, nivelul de protecție de care beneficiază aceste persoane poate fi dedus cu ușurință”, au subliniat reprezentanții Federației.

Aceștia au mai precizat că calculul a fost făcut luând în considerare informațiile colectate pe Platforma de monitorizare a impactului COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate.

Datele au fost obținute prin extrapolarea distribuției cunoscute la numărul total de salariați infectați cu SARS-CoV-2.

Etichete: RSARS-CoV-2 covid-19 Federația „Solidaritatea Sanitară” medici infectati cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.