Newsflash
Știri

50,15% dintre cazurile de COVID din sănătate sunt în rândul asistentelor medicale

de Dorina Novac - oct. 15 2020
50,15% dintre cazurile de COVID din sănătate sunt în rândul asistentelor medicale

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită, din nou, guvernului să oblige instituțiile abilitate în a colecta și publica datele corecte și complete privind impactul COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate.

Potrivit Federației „Solidaritatea Sanitară”, la ora actuală, distribuția pe categorii profesionale a infectării lucrătorilor din sănătate cu SARS-CoV-2 este următoarea: 50,15% dintre infectări, în rândul asistentelor medicale, 18,82% în rândul infirmierelor și 16,80% în rândul medicilor.

asistenta medicala

De asemenea, 1% dintre infectări s-au produs în rândul îngrijitoarelor, iar în rândul altor categorii profesionale s-au înregistrat 12,58% dintre infectări.

„Din moment ce datele deținute de instituțiile statului privind numărul total de lucrători infectați sunt greșite, nivelul de protecție de care beneficiază aceste persoane poate fi dedus cu ușurință”, au subliniat reprezentanții Federației.

Aceștia au mai precizat că calculul a fost făcut luând în considerare informațiile colectate pe Platforma de monitorizare a impactului COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate.

Datele au fost obținute prin extrapolarea distribuției cunoscute la numărul total de salariați infectați cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe