Newsflash
Știri

20 de persoane confirmate cu COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj. Trei sunt cadre medicale

de Dorina Novac - apr. 13 2020
20 de persoane confirmate cu COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj. Trei sunt cadre medicale

La Institutul Oncologic din Cluj-Napoca 20 de persoane, dintre care trei cadre medicale, au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Potrivit prefectului judeţului Cluj, Mircea Abrudean, la Institutul Oncologic au fost testate 947 persoane până în prezent. S-au descoperit 20 de pozitivi asimptomatici, dintre care 3 cadre medicale: 2 asistente medicale şi un psiholog.

poza cluj

„Trebuie menţionat că toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziţionate din sponsorizări. Este în curs o anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică”, a declarat, potrivit Agerpres, Mircea Abrudean.

Precizăm că, vineri, 10 aprilie, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost depistate16 cazuri de persoane cu coronavirus, dintre care două cadre medicale. Pacienții erau asimptomatici.

Patriciu Achimaş-Cadariu, directorul medical al institutului, a declarant pentru Agerpres că testarea personalului medical şi a pacienţilor va continua.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe